SMOOTHIE ZA DORUČAK ILI MEĐUOBROK

Jagode su prvo voće koje nas u proljeće mami svojom predivnom crvenom bojom i slatkim plodovima. Kako vas uvijek potičem da birate sezonske namirnice, tako ću i sada i zato za svoj zdravi smoothie ovaj put odaberite baš jagode!

Prije nego počnemo (s)mutiti, svratit ćemo do Offertissime po staklene bočice, slamke i razne tacne te boce koje se mogu zatvoriti ako želimo ovaj međuobrok ponijeti sa sobom.

Što se jagoda tiče, njihova ljekovita i pozitivna svojstva su velika, pune su vitamina, štite od raznih bolesti i imaju malo kalorija. Također, ako se hranite po LCHF principima oduševit će vas činjenica da su one dozvoljene u ovoj prehrani. Iako ih često ubacujemo u razne kolače, najbolje su i najzdravije sirove.

Upravo zbog svega toga, danas vam nudim smoothie od jagoda i jabuke!  Osim osvježavajućeg okusa ovaj će nam napitak dati energiju i pozitivno utjecati na probavu pa ga preporučujem konzumirati za doručak.

Potrebni sastojci:

  • 1 jabuka
  • šaka jagoda
  • par kockica leda
  • malo meda

Postupak:

Jabuke narežemo na kockice te ubacimo u blender sa svim ostalim sastojcima. U slučaju da imate nešto slabiji blender nemojte dodavati led, nego vodu, a voće prethodno dobro ohladite u hladnjaku. Kad blender odradi svoje, dobivenu smjesu ulijte u željenu bocu ili čašu te ukrasite po volji – listićima svježe mente, sjeckanim bademima te veselim slamkama. I bon appetit!

Violeta!