Sirova čokoladna torta!

Sirova čokoladna torta! Ponekad nam treba fini desert, a ne da nam se paliti pećnicu. Pravo rješenje za to su sirove slastice! Prednost im je što su brzo gotove, ne zahtijevaju pečenje i zdravije su od uobičajenih, pogotovo ako ih napravite bez svih onih zločestih štetnih sastojaka.

Da bih napravila ovu tortu bile su mi potrebne neke stvarčice koje sam pronašla u dragoj Offertissimi! To su prvenstveno kalup za torte i kuglof, špatule, mazalice, zatim razni modli i pumpice za ukrašavanje kolača. Nikad ne mogu odoljeti preslatkim šarenim košaricama za muffine, a u ovo ljetno-jesensko vrijeme posebno obožavam plastične posudice u koje zamrzavam svoje bobice i slično voće za zimu!

Potrebni sastojci:

250 g badema 150 g indijskih oraščića

2 žlice kokos ulja

1 žlica kakao maslaca

4 žlice meda

3 žlice kakaa

Postupak:

Indijske oraščiće namočite preko noći ili barem na par sati jer će dati finu kremastu teksturu. Nakon namakanja ih ocijedite. Kokos ulje i kakao maslac otopite na vodenoj kupelji te sve sastojke stavite u blender i povežite u smjesu. Ako imate jači blender dobit ćete divnu kremastu masu, a ako ne, može se dogoditi da zaostanu sitni komadići badema što meni uopće ne smeta, čak mi je i draže tako. Smjesu zatim utisnite u željeni kalup i poravnajte špatulom, a preko noći stavite u hladnjak da se stisne.

Odozgo stavite voće po želji ili ukrasite čokoladnim preljevom, kokosovim mrvicama, listićima badema, itd… Ja sam se ovaj put odlučila za borovnice. A vi isprobajte i uživajte u zdravom desertu!