Savjeti za proljetno čišćenje

Dolasku proljeća nakon tmurne zime, većina nas se veseli. Isto se teško može reći za proljetno čišćenje. Danas vam donosimo par jednostavnih savjeta kako da stan ili kuću očistite brže i efikasnije kako biste više vremena mogli provesti uživajući u proljetnom suncu.

1. NAPRAVITE PLAN

Možda zvuči pretjerano, ali dobar plan „napada“ će vam svakako olakšati proljetno pospremanje i čišćenje. Odredite si od koje ćete prostorije krenuti te kojim redom ćete nastaviti dalje. Na taj način ćete završavati jednu po jednu  prostoriju i nećete se u istu vraćati te raditi dvostruki posao.

2. PRIJE ČIŠĆENJA, ORGANIZACIJA!

Prije nego uopće počnete čistiti, važno je organizirati i pospremiti stvari. Ova stavka svakako zahtijeva nešto više vremena, no bez nje će čišćenje biti tek površno. Uđite u svaku prostoriju te raščistite površine, maknite sezonsku odjeću i ostale sezonske stvari koje vam trenutno ne trebaju. Sortirajte svu odjeću i stvari te odvojite ono što ne koristite. Stvari koje vama više nisu potrebne donirajte ili reciklirajte ukoliko više nisu iskoristive. Poslužite se košarama, kutijama i vakum vrećama za spremanje odjeće kako biste organizirali ormare i ladice. Na taj način će vam biti lakše održavati urednost jer ćete znati točno gdje je nekom predmetu mjesto.

Savjeti za proljetno čišćenje 2  Savjeti za proljetno čišćenje 3  Savjeti za proljetno čišćenje 4

3. PREGLEDAJTE SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE

Provjerite imate li sve od sredstava za čišćenje što vam treba. Ako vam nešto nedostaje, obavite kupovinu prije nego ste krenuli s čišćenjem. U Offertissima asortimanu ćete pronaći sve što vam je potrebno, sredstva i pribor za čišćenje svih vrsta površina. Ne zaboravite pripremiti ni rukavice kako biste zaštitili ruke.

Savjeti za proljetno čišćenje 6 Savjeti za proljetno čišćenje 5 Savjeti za proljetno čišćenje 7

4. OD VRHA PREMA DNU

Zlatno pravilo čišćenja je da se treba krenuti „od stropa prema podu“. Razlog za to je kretanje prašine u prostoru, koja pada prema dolje. Krenite s čišćenjem stropa, rasvjetnih tijela, karniša te se spuštajte prema dolje, nastavite s prozorima i vratima te tek na kraju čistite podove. Kada završite s podovima trebali biste biti gotovi s tom prostorijom.

5. NEKA ČIŠĆENJE BUDE ZABAVNO

Zadnji savjet koji ćemo spomenuti je stvaranje ugođaja kako bi vam ovaj, ne baš najdraži, posao protekao što ugodnije i zabavnije. Skuhajte si kavu ili složite najdraže piće te pustite omiljenu glazbu. Tako ćete se bolje zabaviti i vrijeme će vam brže proći. Ne zaboravite otvoriti prozore i pustiti svježi proljetni zrak u svoj dom.