NEKA SLADOLED BUDE ZDRAV!

Nema idealnijeg ljetnog deserta od sladoleda! A ja ću vam pokazati da može biti i zdrav te vam donosim recept za fini, čokoladni sladoled, koji ćete zavoljeti odmah. Lako se radi, a možete ga jesti bez grižnje savjesti te ponuditi djeci koja će se oduševiti. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka:

• 1 konzerva kokos mlijeka

• 2 žlice kakaa

• med ili javorov sirup za slatkoću

• 3 banane

Postupak: Banane narežite i stavite u duboko zamrzavanje na dva sata. Nakon toga sve sastojke ubacite u blender te izmiješajte u glatku smjesu. Usput probajte i slatkoću pa, ako je potrebno, dodajte još meda. Smjesu preselite u posudu i još jednom pohranite u duboko zamrzavanje, a desetak minuta prije degustiranja izvadite na sobnu temperaturu kako bi bio fin i kremast.

U Offertissimi pronađite razne zdjelice i žličice te zgodne papirnate čašice za sladoled koje super dođu ako slavite dječji rođendan. Još su zgodniji plastični kalupi za sladoled u koje možete uliti smjesu, dodati štapić i voila – imate sladoled na štapiću!

Ja sam se ovaj put odlučila za serviranje u zdjelici te sam napravila žute kuglice od manga koje sladoledu daju osvježenje i dekorativan izgled.

I mala napomena; ako nemate kokos mlijeko možete i bez njega, samo će vam trebati više banana i malo vode ili mlijeka.

Bez obzira na to, isprobajte i uživajte!!