HLADNIJI DANI I KAKO SE ZA NJIH PRIPREMITI

Volim ovaj jesenski period u kojemu se veselimo svakoj zraci sunca koja sramežljivo proviri kroz prozor. Vikendi su mi posebni jer jesen donosi smiraj kada se možemo posvetiti sebi, pročitati knjigu, ljenčariti u krevetu uz topli čaj i kekse te odvojiti pokoji trenutak za njegu tijela. No dolaskom hladnih i vjetrovitih dana koža na našim rukama pati. U Offertissimi sam pronašla razne kremice za ruke kao i asortiman kozmetičkih proizvoda poput gelova za tuširanje te losion za tijelo kojeg moja koža doslovno obožava. Brzo se upija, ne ostavlja masne tragove, divno miriše i prihvatljive je cijene kao i svi ostali proizvodi. Opskrbila sam se i predivnim šalicama za čaj, poslužavnicima te raznim potrepštinama za pečenje keksa i kolačića. Tu su modlice za izrezivanje keksa raznih veličina i oblika, neizostavni papir za pečenje, zatim valjak za razvijanje tijesta, kalupi za kolače i muffine te slične potrepštine za izrađivanje slastica. Ovog vikenda ispekla sam fine, prhke kolačiće a recept za njih podijelit ću s vama.

Potrebni sastojci:

250 g brašna (običnog ili mješavine bezglutenskog po želji)

100 g šećera

150 g maslaca

1 jaje

i pola praška za pecivo.

Postupak:

Umijesiti tijesto, ostaviti na hladnom da odmori pola sata te razvaljati i rezati u željene oblike. Ako u smjesu dodamo i 2 žlice kakaa, dobijemo prefine smeđe keksiće koji se tope u ustima. Peći na 180 stupnjeva 10 min. Ostaviti da se ohlade prije vađenja iz lima jer su lomljivi dok su topli. Lijepiti  marmeladom. Iz ovog tijesta možete rezati oblike kakve želite, lijepiti ih i ukrašavati čokoladnom glazurom ili nečim drugim po želji. Spremljeni u zgodne limene kutije za kekse raznih oblika, veličina i boja koje nam nudi Offertissima, kolačići mogu stajati i do 10 dana. Spomenute kolačiće uvijek pripremam za Božić jer su jako ukusni, tope se u ustima a mogu se i predivno ukrašavati. Isprobajte ih i vi i javite dojmove. Zaista ih nije teško napraviti i uvijek uspiju!