DOBRO NAM DOŠLA JESENI!

Jesen je predivno godišnje doba puno plodova i boja, donosi određeni smiraj, a mnogo terapeuta govori kako je upravo jesen najbolje doba za donošenja odluka i nove početke. Miješanje boja je već počelo, a pečeni kesteni i savijače s jabukama mame nas svojim mirisom.

Ja predivne vikende iskorištavam za boravak u prirodi i pripremi finih jela, a u Offertissimi najčešće kupujem razne kalupe za kolače i kruh, papir za pečenje, zgodne tanjuriće i šalice u koje serviram čaj ili kavu.

Na meniju su mi češće juhe, variva, kompoti i čajevi pa mi sve to dobro dođe.

Vama ovaj put donosim recept za punjeno lisnato tijesto. Zaista ga je lako napraviti, a divnog je okusa. Jedino što vam treba je paket lisnatog tijesta, puding od vanilije i voće.

Postupak:

Puding skuhajte po uputnima s vrećice. Lisnato tijesto razvaljajte i prerežite na pola pa na podlogu stavljajte žlicu pudinga i voće po želji; višnje, breskve…

Poklopite gornjim dijelom koji izrežite mašinicom ili nožem. Narežite na željene oblike i slažite ih na lim po papiru za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva dok tijesto ne porumeni odozgo.

Kad se ohladi, posipajte šećerom u prahu. Ja za to koristim filter za čaj koji super odradi ovu ulogu! Inače ta mala spravica je idealna za moj domaći čaj od kadulje koju upravo sušim za zimu jer njena su ljekovita svojstva zaista pravo bogatstvo.

Kad se osuši, skuham ga, prelijem u zgodne šalice, dodam med i svi skupa uživamo u toplini jeseni iz svog doma. Obitelj na okupu, debele čarape, šalica čaja u ruci i predivan miris savijače koji se širi kućom – ne treba mi ništa više!